Güncel

ATMIŞKARA DİCLE ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERİNİ ZİYARET ETTİ …

JANDARMA ASAYİŞ HABER GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ İSMAİL ATMIŞKARA DİCLE ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERİNİ ZİYARET ETTİ ..

ATMIŞKARA DİCLE ÜNİVERSİTESİ GENEL      SEKRETERİNİ ZİYARET ETTİ …

Jandarma Asayiş Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Jandarma Haber Gazetesi Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı İsmail ALTMIŞKARA   ve beraberinde Heyet ile  Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prf. Dr. Ali KARAKAŞ’ ı Makamında ziyaret etti .
AKP. MKYK. Üyesi ve İlim Yayma Cemiyeti ;Başkanı  Prf. Dr. Ali KARAKAŞ ‘ a Başarılar Dileyen ALTMIŞKARA . Diyarbakır için .elinden gelen her şeyi yapamaya çalıştığını söyledi . Vatan, Bayrak ,Devlet Sevdalısı bir yolda . çizgi çizen ALTMIŞKARA  . Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prf. Dr. Ali KARAKAŞ’ a Jandarma Asayiş  Haber Gazetesi  ve Kısa Adı jandarma Haber Gazetesi Dayanışma Derneği  Hakkında bilgi VEREN İsmail ALMIŞKARA .KARAKAŞ’ a Görevinde Başarılar diledi. .
KARAKAŞ ‘da  Böylesine güzel bir çaba içerinde olan Tüm Arkadaşlara teşekkür  Ederim dedi.

Ali Karakaş kimdir?

1972 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1983 yılında Diyarbakır Süleyman Nazif İlk Okulu’ndan ve 1989 yılında da Diyarbakır Ali Emiri Lisesi’nden mezun oldu. 1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra, 1995-2015 yılları arasında değişik İmam-Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmeni olarak çalıştı. Yüksek Lisansını, “Abdullah b. Ömer’in Hayatı ve Hadis İlmindeki Yeri” başlıklı tezi ile 1999 yılında Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Doktorasını, “20.Yüzyıl Hadis Eksenli Oksidentalizm Çalışmaları-Fuat Sezgin Örneği-“ başlıklı tezi ile 2015 yılında Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 2016 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesinde Hadis Anabilim Dalında Yrd. Doçent olarak göreve başladı. İki yıl aynı fakültede Dekan Yardımcılığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Konservatuvar Müdürlüğü görevinde bulundu. Ayrıca Ağustos 2020 yılına kadar Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör danışmanlığı görevinde bulundu. Ağustos 2020 yılında Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı ve daha sonra da aynı Üniversitenin İlahiyat Fakültesi’ne hadis öğretim üyesi olarak geçiş yaptı. Bilimsel çalışmalar kapsamında İngiltere, Almanya, İspanya, Fas, Filistin, Özbekistan ve Azerbaycan gibi çeşitli ülkelere seyahatler gerçekleştirdi. Ocak 2014’te Doktora kapsamında Frankfurt’ta Prof. Dr. Fuat SEZGİN’i ziyaret ederek, on gün yanında kaldı. Birçok sayıda kitap ve makaleyi kaleme aldı. ESAM (Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi) Diyarbakır şube Kurucu Üyeliği ve Cansuyu Diyarbakır İl Temsilciliği yaptı. Bununla beraber hâlihazırda Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, İslam Âlimleri Vakfı Kurucu Üyeliği ve İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanlığı görevi bulunmaktadır. İyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Ali Karakaş evli ve beş çocuk babasıdır… HABER MERKEZİ


YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL