SonDakika

CHP yerel seçimlerde İstanbul'da hangi ilçeleri almayı hedefliyor, aday belirleme süreci nasıl ilerliyor?

Kaynak, Getty Images Haber bilgisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde 4’ü büyükşehir, 6’sı il belediyesi olmak üzere 226 yerde belediye başkan adaylarını belirledi…

CHP yerel seçimlerde İstanbul'da hangi ilçeleri almayı hedefliyor, aday  belirleme süreci nasıl ilerliyor?
2014'teki CHP mitinginden bir görüntü

Kaynak, Getty Images

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde 4’ü büyükşehir, 6’sı il belediyesi olmak üzere 226 yerde belediye başkan adaylarını belirledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu yeniden aynı göreve aday gösterildi.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde iktidar ve muhalefet açısından en büyük rekabet İstanbul’da yaşanacak. İBB kadar ilçe belediyeleri açısından da mücadele kritik olacak.

İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), asıl olarak 2019’da kaybettiği İBB başkanlığını yeniden kazanmayı hedefliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise İBB başkanlığını elinde tutmayı, İBB Meclisi’nde üstünlük kurmayı ve ilçe belediye sayısını artırmayı amaçlıyor.

Peki CHP’nin ilçelerle ilgili somut hedefleri neler ve ilçe belediyeleriyle ilgili aday belirleme süreci nasıl ilerliyor?

source

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL